Categorieën
Terug naar overzicht

Interview: Stockbase wil voorraadbeheer innoveren

Bekijk hier het interview over Stockbase dat Commercieel Directeur Stephan Bliek gaf na de presentatie op het eFashion Congres van Emerce.

Het idee achter Stockbase retailers toegang geven tot een grotere voorraad zonder dat daar inkoop voor nodig is. Stephan Bliek vertelt tijdens een interview met Emerce over het concept Stockbase en zijn visie: “Met dit concept willen we de traditionele samenwerking tussen retailer en leverancier innoveren.”
eFashion. 



De traditionele manier van inkopen in de kleding-, schoenen- en sport-branche houdt in dat een retailer een aantal stuks van een product en maat inkoopt. Deze publiceert de retailer vervolgens op zijn eigen webshop en wanneer een stuk of maat geen voorraad meer heeft kan deze niet meer aangeboden en verkocht worden. Vaak wordt er dan nog in de business-to-business kanalen van leveranciers gekeken, waarna er mogelijk nog besteld wordt en de consument deze later, na een aanbetaling, op kan komen halen.

Dit is met Stockbase verleden tijd. Stockbase maakt het mogelijk de voorraad van een leverancier te koppelen aan jouw e-commercekanaal. Het assortiment neemt hiermee in de diepte en breedte aanzienlijk toe. Via de leveranciersvoorraad kunnen de maten of varianten die niet (meer) in de fysieke winkelvoorraad aanwezig zijn toch aangeboden worden op de webshop en verkocht worden.

Daarnaast facaliteert Stockbase naast business-to-business leveringen ook drop-shipment leveringen. Een geplaatste order wordt direct afgeleverd in het ERP-systeem van de leverancier om tot uitlevering over te gaan. Stockbase faciliteert hierin alleen de techniek. De logistiek wordt door de leverancier zelf geregeld. Dit leidt nog wel eens tot uitdagingen in de verschillende verzendmethodes- en procedures.

Door de webshop ook op de winkelvloer in te zetten hoeft een klant nooit meer ontevreden de winkel te verlaten. Dit maakt het mogelijk om retailers, die zelf niet online zijn, een multi-brand sales oplossing te bieden die helpt bij het verminderen van lost-sales.

Stockbase heeft een breed aanbod van leveranciers en retailers. Kijk hier voor het aanbod.
Daarnaast heeft de afgelopen periode brancheverbreding opgetreden met de livegang van Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei. Stockbase kan in meerdere branches heel goed werken. De droom van Stephan is dan ook “om met Stockbase echt een standaard neer te zetten in de markt.”

Schrijf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.