Categorieën
Terug naar overzicht

Stockbase orderstatus module - Communicatie rondom orders volledig geautomatiseerd

Steeds meer leveranciers richten hun processen erop in om dropshipments van retailers te faciliteren. Dit betekent dat de leverancier de order rechtstreeks uitlevert aan de consument. Echter is het artikel verkocht door de webshop van de retailer. De consument verwacht door de retailer te worden geïnformeerd wanneer het artikel wordt afgeleverd. Hierin biedt de Stockbase ‘orderstatus module’ de uitkomst!

Nadat de order via Stockbase is afgeleverd in het *ERP systeem van de leverancier wordt er een set aan berichten door de leverancier verzonden naar Stockbase. Deze set aan berichten zorgt ervoor dat de retailer haar consument optimaal kan informeren omtrent de ‘voortgang’ van het pakket. Deze sets aan data noemen we orderstatussen.

Stockbase voorziet in de volgende set van berichten:
Picked:de leverancier maakt kenbaar aan Stockbase of het artikel is gepickt in het magazijn
Packed:
de leverancier maakt kenbaar aan Stockbase dat de order is ingepakt en gereed om te versturen
Shipped:
de leverancier heeft de order aangemeld bij de expediteur en de bijbehorende ‘Track&Trace’ code wordt bij Stockbase kenbaar gemaakt 
Manco:de leverancier maakt kenbaar aan Stockbase dat de order niet kan worden uitgeleverd

Deze berichten kunnen door de retailer worden opgehaald en automatisch worden verzonden naar de consumenten. Door dit proces te automatiseren worden vele manuele handelingen aan de kant van de leverancier en retailer overbodig gemaakt.

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met ad.umans@stockbase-connect.com
*de mogelijkheden m.b.t. het aanleveren van berichten kan per ERP systeem verschillend zijnSchrijf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.