Categorieën
Terug naar overzicht

Van Westen® mannen en Just Brands innoveren met dropshipment

Gelijk vanaf de start van Stockbase waren van Westen® mannen uit Zaamslag en leverancier Just Brands uit Lijnden, met de merken PME Legend, Cast Iron en Vanguard, betrokken bij de ontwikkeling van het Stockbase platform. Stockbase brengt de volledige voorraad van de leverancier zichtbaar in de webshop van de retailer.

Eerst werd de van Westen® mannen webshop gekoppeld aan de actuele voorraden en productafbeeldingen van de Just Brands merken. Daardoor is er in de webshop een veel grotere keus en stijgen de verkoopkansen aanzienlijk. De order die via de van Westen® mannen webshop binnenkomt is direct beschikbaar in het ERP systeem van Just Brands en werd aan de winkel geleverd, die het artikel naar de klant doorstuurde.

Tijden veranderen echter en de consument verwacht een snellere levering. Onlangs heeft Just Brands het traject anders in kunnen regelen, waardoor het mogelijk is om gebruik te maken van dropshipment, d.w.z. dat de order die bij de leverancier binnenkomt gelijk wordt doorgestuurd naar het huisadres van de klant.

Peter van Westen: `Wij merken dat de grotere keus die we via Stockbase kunnen aanbieden erg belangrijk is. Over de snelheid van levering waren we echter nog niet tevreden. Daarom doen we graag mee met deze pilot van Just Brands, waardoor de levering aanzienlijk sneller gaat. Zo ontvangt de klant binnen 2 dagen het artikel in huis. Op deze manier worden kosten bespaard en de levering versneld, een echte win-win situatie dus`.
Schrijf in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.